Ethereum - ETH


$ 167,66
1127 kr.
฿ 0,021


Market Cap 121,96 mia. kr. ($18,15 mia. USD)
Rank #2
Volume, 24t $7.336.551.301
1 time -0,15%
24 timer -4,28%
7 dage -7,12%
30 dage -18,62%

Konverter Ethereum

ETH
= 16700
(100 DKK = ETH)

Ethereum graf


Ethereum er et open-source distribueret system der kan afvikle programmer og samtidig har en indbygget kryptovaluta kaldet Ether. Ved at udveksle Ether kan man betale brugere i Ethereum-netværket for at køre sine programmer. Ethereum gør det muligt for enhver at skabe sin egen crypto-valuta, og selv om Ethereum deler noget teknologi med Bitcoins, fungerer den fundamentalt anderledes på mange områder.

Den største forskel fra Ethereum til Bitcoin er at Bitcoin kun kan udføre transaktioner imellem deltagere i netværket, mens kan Ethereum kodes med en kontrakt som fungerer som en lille applikation der kan køres. Applikationen kan fx udføre en almindelig transaktion ligesom man kender det fra Bitcoin, men det kan også udføre mere advancerede instrukser – disse applikationer kaldes for Smart Contracts.

På Ethereum kan enhver skabe sin egen cryptocurrency baseret på Ethereums blockchain. Man skaber hermed sin egen Blockchain hvor Smart Contracts køres fra. Processen med at etablere en privat Blockchain og udstede coins kaldes for ICO (Initial Coin Offers). ICOs bruges typisk for at rejse kapital til et firma eller et formål. Mange af de eksisterende cryptocurrencies i dag er baseret på Ethereum, og over halvddelen af alle nye ICOs er baseret på Ethereum.

Ethereum blev udtænkt af Vitalik Buterin i 2013 med et mål om at decentralisere applikationer. Salget af Ether startede i 2014 og siden har Ethereums popularitet og pris vokset støt med et boom i ICOs i årene 2016-2017.

Mange firmaer har vist interesse i at eksperimentere med Ethereum, og en del af disse er samlet i Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Ethereum har mange anvendelelsesmuligheder ud over kapitalrejsning, men er stadig i en fase hvor de fremtidige perspektiver er uvisse.

Webside: www.ethereum.org
Explorer: etherscan.io
White Paper: Se online
Diskussion: Dansk Facebook gruppe

Børser (188)

Børs Fra valuta
Binance PAX, USDC, TUSD, BTC, USDT
Bitfinex USDT, BTC, USD, JPY, GBP, EUR
Bitstamp BTC, EUR, USD
Coinbase BTC, USDC, DAI, GBP, EUR, USD
Kraken BTC, JPY, EUR, USD, GBP, DAI, XBT, CAD
OKEX BTC, USDT, USDK
ABCC BTC, USDT
Abucoins EUR, USD, PLN, BTC
ACX USDT, AUD
aliexchange USDT, BTC
ataix USDT, BTC
BCEX ONT, CKUSD, EOS, USDT, BTC
Bgogo USDT, GUSD, BTC
Bibox BTC, GUSD, USDT, DAI
BigONE USDT, BTC
+ 173 flere